Andelsspara och kvitta vinster mot förluster

Börja andelsspara i aktier och tänk ännu mer ekonomiskt i din vardag för att nå dina sparmål och inte konsumera bort alla pengar.

Vill du också börja tänka mer ekonomiskt? Att spara pengar och se över sina kostnader är en väg att gå. Att köpa aktier och sätta ihop din egen aktieportfölj med riskspridning är en annan bra väg att gå mot en stabilt sparande.

Tänk ekonomiskt – även i julhandeln

Nu när det närmar sig jul är det extra bra att tänka efter lite i julhandel, så du inte gör av med för mycket pengar. Julhandeln väntas slå rekord, i år igen, trots Black Friday-effekten som vuxit till sig. Det tros vara tack vare minusräntan:

chorganisationen Svensk Handel, är hushållen köpstarka tack vare fortsatt högkonjunktur och minusränta – SVT

I en artikel i Svenska Dagbladet går det att läsa om hur du kan tänka mer ekonomiskt inför det stundande året, 2019. Planera för vårens deklaration redan nu till exempel. Fler råd är att kvitta vinster mot förluster i fonder och aktier inför årsskiftet. Betala rut- och rotfakturor innan jul och nyår, annars får du inte skattereduktionen. Om du har en enskild firma har du avdragsrätt för pensionssparande, för att få detta måste pengarna för 2018 vara inbetalade före årsskiftet. Har du eget företag och aktiebolag har du möjlighet att det dig själv utdelning med lägre skatt enligt 3:12, prata med en revisor eller din egna bokföringsfirma för att få koll på exakt hur du ska räkna om du känner dig osäker. Mer i artikeln som nämns i början av stycket.