Branding produkter och smygreklam

Som företag är det viktigt att synas på rätt sätt, på rätt ställen, i rätt sammanhang och för rätt målgrupp. Hur går det till egentligen?

 Jo, du behöver tänka lite utanför boxen här. Det allra bästa är kanske att ha ambassadörer som för din talan och för ut budskapet om ditt varumärke utanför sfären du är i. Det kan vara genom att du låter trycka upp varumärket på olika brandingprodukter, det kan vara allt från kepsar och t-shirts till nyckelband med tryck från Brand New Profile. Dela ut på mässor, låt dina medarbetare glänsa med sina julklappar (med varumärket på) och se till att synas på rätt ställen, i rätt sammanhang och att rätt personer delar med sig av bilder och hashtaggar på sociala medier. Det går att komma undan ganska billigt och enkelt om du tänker smart här.

Se till att märka marknadsföringen online

Att veta är att smygreklam på till exempel sociala medier, kan vara ett känsligt ämne. Någon som vet det är Kissie, influencern som nyligen blivit fälld för smygreklam. I SVT Nyheter går det att läsa om hur bloggaren Kissie blev tvungen att märka ut vilka inlägg som är reklam och vilka som inte är det, annars väntar böter på 100 000 kronor. Även för flera år sedan har samma bloggare varit anmäld för att använt sig av och tjänat pengar på smygreklam.

När influencers gör reklamsamarbeten med företag i sina sociala medier kan det vara svårt för deras följare att urskilja vad som är reklam, speciellt om influencern inte förklarar vad de har fått betalt förDagens Industri Digital

Mer om influencers och hur de fälls allt oftare för smygreklam går det att läsa om här.