Företag & handel växer mest på nätet

Vad säljer egentligen bäst på nätet och vilka produkter och tjänster har det senaste året haft störst ökning? Detta är viktigt att veta om du är intresserad av att slå dig in på näthandelnsmarknaden och ha en chans.

 

Det skrivs och talas mycket om e-handelns tillväxt i både dagliga samtal liksom i media och inte minst i näringslivet. Näthandeln håller i stort sett på att ta över de fysiska butikerna, i alla fall som dessa ser ut i dagsläget. För att hålla sig kvar i matchen gäller det för företag att synas helst både online och IRL.

 

Lönsammare att ha företag på nätet

 

I Dagens Industri går det att läsa om hur Postnord nyligen presenterade en e-handelsbarometer där skiftningar, ökningar och liknande gick att se på nätmarknaden. Där kunde man läsa om hur leksaker minskade något på nätet, samtidigt som sportutrustning, möbler, inredningsprylar och dagligvaror ökade. Mer om detta går det att läsa vidare om i artikel i Dagens Industri.

 

E-handelsinköpen från utlandet var fortsatt höga och i september handlade cirka 18 procent av svenskarna paket från en utländsk sajt. Kina är fortsatt det mest populära landet att köpa varor ifrån – Dagens Industri

 

De fortsatt starkaste produkterna, alltså de vi köper mest av på nätet, är böcker, media, skönhetsprodukter, hälsofrämjande produkter av olika slag samt mode och kläder i alla dess former. De klädbutiker som inte har en bra sajt har alltså stor risk att försvinna bort i bruset, lite så som H&M får erfara nu med allt från börsras till stängning av butiker.