Företag växer online

Det gäller att synas på nätet om man som företag vill växa sig stort. Vilka är det största företagen i Sverige?

 

För att bli ett stort varumärke gäller det att synas på rätt sätt, i alla de rätta kanalerna och med fokus på rätt målgrupp. Magento med Vaimo gör det möjligt för ditt företag att hitta rätt och öka försäljningen. Men vilka är Sveriges största företag egentligen?

 

I en artikel i Veckans Affärer går det att läsa om hur Volvo AB fortfarande är Sveriges största företag, om man mäter efter omsättning. Det är kanske främst genom sina lastbilar som man säljer på, bara under det senaste räkenskapsåret är det närmare 302 miljarder kronor som det sålts för.

Det näst största företaget, eller bolaget, i Sverige är inga mindre än Ericsson, som tappat 10 procent av sin omsättning det senaste året.

 

I dag är Volvo dessutom Sveriges största bolag på Stockholmsbörsen efter att nyligen ha passerat H&M som det högst värderade noterade bolaget. Volvos aktiekurs har rusat dryga 65 procent på tolv månader medan H&M fortsätter ner, det senaste året med ytterligare 30 procent – Veckans Affärer

Många växer via nätet

Sveriges största bolag i antalet anställda är fortsatt Securitas, precis som det varit under tidigare år. Många apoteksföretag växer så det knakat och det kanske på grund av avregleringen av apoteksmarknaden i kombination med att det är enklare och smidigare att handla på nätet.

 

Däremot går det att läsa i både Dagens Handel och Dagens Media att Sverige halkar efter andra länder när det kommer till företag som vill synas online. Det gäller alltså att hänga med i utvecklingen, både internationellt och inom Sveriges gränser.