Kaffe eller tupplur på jobbet?

Kaffekonsumtionen har helt klart ökat genom åren i Norden. Då är det framförallt bryggkaffe som är aktuellt. Många har starka vanor och rutiner kring sitt kaffe. Vissa tar första koppen hemma och andra på jobbet vid kaffemaskinen. I väst används kaffe som ett medel för att piggna till. I andra länder tar man en tupplur istället.

 

I Sverige dricker vi idag 3,2 koppar kaffe per person per dag. Finland toppar Sverige marginellt med 3,5 koppar per dag och per person. I Norge och Danmark ligger siffran på 3,1 koppar kaffe per person. Att inte ha kaffe på jobbet idag är i obefintligt. Vissa brygger eget kaffe på jobbet medan andra utökar utbudet med en lyxig kaffemaskin till företaget. Där kan du då dricka din morgon kopp i form av en god cappuccino eller en vanlig svart kaffe. Med kaffemaskinen finns också tillbehör som utökar alternativen. Ett tacksamt sådant borde vara pappersmuggar. Svd.se skriver nämligen om kaffekopparnas bakteriehärd. Enligt en undersökning framgår det att upp till 90 procent av kaffekopparna på kontoret är täckta med bakterier. Om du fortfarande vill dricka ur en mugg är tipset att ta med en egen hemifrån.

 

Tuppluren och kaffekoppen kombinerad

 

I flera stora städer runt om i exempelvis Asien är tupplurar någon som implementerats på arbetsplatsen. Oftast tas tuppluren efter lunch. Inte sällan heller på offentliga platser som tunnelbanan, restauranger och parker. Under lunchrusningen i storstäderna är Starbucks fåtöljer särskilt tupplursvänliga enligt di.se. Är du den morgontrötta typen som både behöver kaffe och en tupplur för att ta dig igenom dagen? Det finns ett sätt att få lite längre sovmorgon i alla fall. Det går idag att införskaffa en väckarklocka som är en kaffebryggare. Du fyller då på kaffe och vatten innan du lägger dig och ställer därefter in alarmet. Lagom till att alarmet ringer har väckarklockan kokat klart kaffet. Plats för socker och mjölk finns också i form av en behållare. Likaså te om du hellre vill ha det som det går att läsa om i cafe.se.