Modern reklam tar över men har också svårigheter

Idag finns många olika typer av reklam, med allt från traditionella reklamartiklar till digital reklam och strategi. Men frågan är vad som är värt och vad som slår rätt. Det gäller att vara smart, lära av vad andra gjort och noga fundera över budskap för att lyckas. 

Reklamvärlden är en djungel och det gäller att som företag tänka till ordentligt för hur man ska jobba med sin. Ett sätt är att testa beprövade reklammetoder som att dela ut profilreklam och reklamartiklar kombinerat med mer modern reklam. Men vad som passar varje företag är upp till dem. Glöm dock inte bort det traditionella, något som kan te sig mer personligt i många branscher.

Reklam med influencers – det nya

En av de nyaste flugorna på reklammarknaden är att använda sig utav influencers, något som blir alltmer populärt. Influencers är kända personen som via sina sociala kanaler når ut till en relevant och stor målgrupp. Och dessa kan alltså också göra reklam för dina produkter eller tjänster. Ett exempel på influencer marketing är kända bloggare som i sina inlägg för reklam för olika produkter. Detta är ett effektivt marknadsföringssätt då linjen mellan tips och reklam blir tunn, något som gör att många också tar till sig det här tipset från den kända influnecern. Om du vill arbeta med influencers så gäller det att du tar kontakt med någon som kan nå ut till din målgrupp, och som kan göra skälig reklam för din produkt eller tjänst. Glöm inte bort att influencers också får betalt. Många riktigt kända influencers kan ta mycket betalt, läs mer. Dock har anmälningar på brist kring reklamidentifiering och smygreklam börjat strömma in med detta nya fenomen, skriver GP. Vilket gör det extra viktigt att de som influencers som ditt företag jobbar med gör det extra tydligt vad som är reklam och inte.

Syftesdriven reklam poppis men svårt

En annan ny populär grej att synas genom syftesdriven reklam. Det betyder att man som företag tar ställning i sin reklam och marknadsföring för kanske en samhällsviktig eller politisk fråga. Men tyvärr är det så att många kampanjer blir kritiserade, hånade och kapade, skriver Resumé i ena artikel. Därför är det extra viktigt att du som vill testa på syftesdriven reklam kan stå för budskapet du vill driva, men också är beredd på att möta endel kritik.