Tips och råd när du ska starta upp en e-handel

Drömmer du om att starta din egen webbutik? Du är inte ensam om dina drömmar; det startas hela tiden upp nya e-butiker i olika branscher och alltfler får idén att prova lyckan genom egen verksamhet. Varför just e-handel? Helt enkelt därför att det är ett område som stadigt växer. Det handlas mer och mer på webben, eftersom detta är mycket smidigt. Faktum är dessutom att man idag hittar det mesta på internet, så här gäller det att skilja sig från konkurrenterna på alla tänkbara sätt. Här kommer vi tipsa om vad du ska tänka på när du vill starta din egen webbutik.

För det första: planera, planera och planera. När du vill sticka ut ordentligt inom e-handel med en ny webbutik gäller det att fundera ut hur du ska synas i konkurrensen. Börja därför med att undersöka vad dina konkurrenter gör, eller rättare sagt – vad de INTE gör! Utnyttja dina konkurrenters svagheter och gör dem till dina styrkor. Det kan exempelvis handla om hur man sköter sina kundrelationer (det vill säga det rykte butiken har) eller de kostnader som kunderna får betala utöver varorna. Dina närmsta konkurrenter kanske inte använder i någon större utsträckning för att kommunicera med sina kunder? Om så är fallet, se till att du och din butik lyckas med detta!

Vad kan du erbjuda kunden?

Se över ditt totala erbjudande till kunden. Tänk på att fraktkostnader, fakturaavgifter och annat blir och mer impopulärt så försök hålla dessa kostnader så låga som möjligt. Kanske kan du använda dig av ett bonussystem, där du belönar kunder som handlar med en viss procentuell rabatt? En idé är också att starta en kundklubb, där dina medlemmar får specialerbjudanden regelbundet via mail, post eller SMS.

Glöm dock inte bort utseendet och funktionaliteten som din webbutik ska erbjuda kunden. Är du inte ett proffs på att skapa egna hemsidor, låter du ett företag som snickrar hemsidor att göra detta åt dig. Det är viktigt att du får en webbplats som matchar dina produkter och som dessutom är lättnavigerad och – inte minst – funktionell i alla lägen. En webbutik som inte fungerar, oavsett om detta handlar om ett enda isolerat tillfälle eller inte, kan vara förödande för en ny butik.